7- SOALAN LAZIM

Sila klik di bawah dan pergi kepada Tajuk “PERTANYAAN LAZIM”.

MASUK

10 Responses to “7- SOALAN LAZIM”

  1. salam tuan..saya nak tanya pasal MAP/MAF enhancer.kereta sa mazda lantis
    1.6 manual(EFI).Untuk model 1.8 saja yang ada O2 sensor dekat extractor.

    untuk 1.6 saya lihat tiada O2 sensor tersebut ditempat yang sama.tempat sensor tu ada tp O2 sensornye yg takde.ini berdasarkan saya melihat kereta mazda lantis 1.8 kawan saya.

    soalannye….untuk kereta saya , EFIE tu nak disambung kat mana?
    adakah di MAF sensor ??(airflow sensor)

    tq.

  2. Suhardi nordin Says:

    mana nak dapat beli bedalah gydrogen cell ni bang kalau stay dalam lembah kelang ni

  3. En joeaxe, kalau betul tak pakai o2 sensor tak payah pakai EFIE. Cek betul2 ya.

  4. En Shuhardi, boleh di hantar melalui pos.

  5. Salam…

    2 soalan sini.
    – Kalau tambah garam atau baking soda dlm air suling tu, takde kesan karat apa2 ke dlm piston block tu.

    – Kalau asingkan hidrogen ngan oksigen tu, pastu kita ambik hidrogen saja ke intake manifold. Lagi jimat ke?. Ada risiko ke?

    Ok thanks

  6. En lestari
    -boleh cuba tapi saya belum ada masa nak cuba.
    -anda kena tutup air intake.

  7. Salam…
    Saya dah cuba gunakan dawai stanless steel jadikan coil apabila di on power saya dapati bubblenya terlalu sedikit. Adakah ini sudah cukup untuk menjimatkan petrol.

    Detail:
    -Jarak antara 2 coil 12mm.
    -power 12V 6amp.

    Boleh explain sikit…semoga bertambah lagi ilmu encik
    thanks

  8. Ok. hantar kpd saya set gambarnya.

  9. Macamana nak ukur kemampuan pengeluaran hidrogen per minit.. ada alat yang boleh digunakan ?

  10. Saya sendiri tak ada alat tu. sebenarnya tak perlu pun alat tu, cukup saja dgn lihat gas tu keluar kecuali kalau nak quantify untuk tujuan khas. pengukuran tanpa alat khas anda boleh cari dlm you tube video.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: