4- HARGA PRODUK HYDROGEN BOOSTER UNTUK KERETA/VAN/LORI/BOAT – DISEL ATAU PETROL.

jika nak belajar buat sendiri, klik di bawah:

http://www.cyberstokist.wordpress.com/anda-mahu-belajar-membuat-hydrogen-booster-online/

SILA BACA DENGAN TELITI TULISAN DI BAWAH SEBELUM MEMBUAT PESANAN DAN JUGA MEMBACA TAJUK ‘CARA MEMBUAT PESANAN’ DALAM BLOG INI.

SEMUA BARANGAN YANG DIHANTAR MELALUI POST TAMBAH RM25 UNTUK SEMENANJUNG DAN RM35 UNTUK SABAH & SERAWAK. SILA E MAIL SAYA: khazihjhussain@yahoo.com UNTUK NEGARA LAIN DARI MALAYSIA.

OLEH KERANA SAYA BELUM LAGI MAMPU MENYEDIAKAN ONLINE GATEWAYPAYMENT, ANDA HENDAKLAH MEMASUKKAN WANG HARGA PRODUK DAN BELANJA POST KEDALAM AKAUN SAYA:
KHAZI HJ HUSSAIN CIMB NO.02110000963050
DAN E MAILKAN KEPADA SAYA BUTIRAN PEMBAYARAN DAN PRODUK YANG DIPESAN, ATAU SMS/CALL 0194745766. TEMPOH PENGHANTARAN IALAH LEBIH KURANG 15 HARI. JIKA PRODUK TIDAK DI TERIMA SAYA AKAN PULANGKAN WANG ANDA.

HARGA YANG DINYATAKAN ADALAH HARGA RUNCIT. UNTUK HARGA BORONG (LEBIH DARI 4 UNIT) SILA
E MAIL SAYA:khazihjhussain@yahoo.com

SILA TAMBAH LAGI RM500 UNTUK ALAT MAP/EFIE SENSOR BAGI KENDERAAN YANG MEGGUNAKAN FUEL INJECTION.

Anda klik disini untuk mengetahui mengapa alat ini diperlukan.

Untuk mengetahui lain lain produk tambahan (tambahbaikan) sila klik pada tajak : lain lain produk tambahan kepada Hydrogen Booster.

Lihat tajuk: SOALAN LAZIM untuk menjadi PENGEDAR di tempat anda dan tengok kapasiti pengeluaran HHO bagi setiap model.

KERANA BEBERAPA KARENAH KASTAM DAN SHIPPING, HANYA MODEL SEPERTI DI BAWAH SAHAJA YANG BOLEH DIPESAN SEKARANG:

ALAT TAMBAHAN INI DI PERLUKAN BAGI KENDERAAN YANG ADA INJECTION FUEL.

PRODUK

A. E BOOK

E book mengenai cara membuat hydrogen generator dalam bahasa Malaysia versi i boleh di dapati dengan harga RM30. Bagi yang mendaftar online untuk belajar, e book ini diberi percuma.

B. ALAT EFFI / MAP:

EFIE impot RM480.00

atau jenis ni yg ‘bare’.

MAP (import)  RM350.00

MAP/MAF import.

MAP/EFIEE buatan tempatan RM150.00

C. SET HYDROGEN GENERATOR/ELECTROLIZER

(Set ini mengandungi balang generator, electrolyzer, katalist untuk 6 bulan, pendawaian, fuse, switch on off, hos gas, safety valve/ flashback valve dan installation guide).

BALANG GENERATOR : ikut pilhan samada kaca atau plastik

ELECTROLYZER : ikut pilihan samada cable stainless steel atau plate stainless steel lengkap dengan bolt dan nut.

PENDAWAIAN : dawai untuk positif dan nagatif setiapsatu 4 kaki.

HOS GAS :  1/4″ output sepanjang 4 kaki dan hos connector

SAFETY / FLASBACK VALVE : untuk mengawal gas dari berpatah balik dan overflow.



1.  MODEL (import) HBI 1 RM380.00

pakai coil dawai stainless steel

3.  MODEL(import) HBI 2 RM1,280.00

pakai coil dawai stainless steel

3. MODEL (import) HBI 3  RM1480.00

4.  MODEL(local) HBL 1  RM480 satu unit atau RM680 2 unit berkembar[ stainless steel plate]

pakai coil dawai stainless steel



HHo di pasang berkembar-more power

HHo di pasang berkembar-more power

5.  MODEL(local) HBL 2  RM450 satu unit atau RM550 2 unit berkembar.

single-cell-w4g-plate-us502

6. MODEL (Local) HBL3  RM480  satu unit atau RM680 unit berkembar[stainless steel plate]

model-hbl3

model ini balang kaca di saluti alum. pakai stainless steel plate

HARGA TIDAK TERMASUK UPAH PASANG. UPAH PASANG BAGI KERETA KABURETOR RM50 DAN KERETA INJECTION RM80. UNTUK HANTARAN POS SEM. MALAYSIA TAMBAH RM30 DAN MALAYSIA TIMUR RM50.


LAIN LAIN MODEL COMING SOON.


JIKA ANDA INGIN MEMBELI PARTS NYA SAHAJA SILA KLIK DI SINI.



64 Responses to “4- HARGA PRODUK HYDROGEN BOOSTER UNTUK KERETA/VAN/LORI/BOAT – DISEL ATAU PETROL.”

  1. Saya tertarik dengan model yg dibawah sekalitu(PUNCH).Berapa harga nya.Ia nya menggunakan catalyst iaitu baking soda(adakah ianya yg selalu kita gunakan sebagai serbuk penaik ketika membuat kuih?)

  2. Model itu saya belum mendapat butiran terkini, lagi pun saya belum memasarkan di Malaysia.

  3. O ya mengikut The HydroBoostedCarNews harga model tu ‘punch’ sekitar US600. Detailnya belum keluar sama termasuk dgn installation kit dan shipping.

  4. Hello,
    SELIH SELODOH ,

    Ya benar guna serbuk buat kek.

  5. hello,
    Model HB3 single/double tu brapa jauh perjalanan baru top up balik dan brapa lama perlu servis balik.Tq

  6. En. Selih,
    lebih kurang 1,000km baru top-up. Service by “looking”, kalau ianya masih mengeluarkan gas warna coklat seperti hari2 sebelumnya tak payah service. Service hanya bermaksup untuk top-up air beteri dan kalau mau cuci balang dan cuci coil bila nampak macam berkeladak dan macam rusty. Mungkin 6 bulan atau 1 tahun.

  7. kalau kat kuching sarawak ada tak agen yang pandai pasang nih..?

  8. Setakat ni tak ada tapi ada yang minat say boleh beri panduan dgn mudah. sesiapa pun boleh pasang asal ada minat.

  9. adakah pemasangannya begitu mudah?

    cuma takut tersilap pasang naya enjin keta…hehehe

  10. En Syah,
    Dont worry, cara pasangnya mudah sahaja kerana ianya dipasang diluar injin, macam orang pasang assesori saja. Saya akan beri panduan step demi step kalau anda e mail gambar injin kereta anda.

  11. I using Honda stream .
    Can u pls advise me which are the most suitable pakage should i used for my car ?
    Is there any installation company in Malaysia now ?

  12. Selepas guna alat ini, adakah ya beemaksud kita tidak perlu gunakan Petrol lagi ?
    Boleh kita komen use dgn petrol ?

  13. Aditya Indra Says:

    Dear,

    Kami tertarik dengan yg di jual oleh perusahaan bapak, namun bila hendak tertarik dengan Hydrogen Generator 5 lt / menit. Silahkan email kami. Atas perhatiannya kami ucapkan banyak terima kasih.

    Salam
    Aditya

  14. En. Jason, Anda masih menggunakan petrol seperti biasa. Ianya bukan mengganti petrol tetapi suplement/subsidi kepada petrol, jadi penggunaan petrol akan berkurangan sebanyak mana gas itu masuk. Katalah dalam satu jam dalam keaadan biasa anda guna petrol 10 liter, jika gas itu masuk 4 liter maka petrol baru guna 6 liter.
    Bagi honda stream anda boleh gunakan model HB4 pro injection.

  15. En Aditya,
    Maaf, saya belum memahami maksud e mail bapa.

  16. salam,

    kalu nak jumpe n nak tau details bleh x?

  17. No problem, andfa kena datang ka A Star.

  18. Model HBL berapa liter air suling kena guna dan berapa kadar pengeluaran hydrogennya.tq

  19. Your web page is great it has lot of information, i am new to this water power but i am working on some projects the problem is how to connect to the motor that is the intake manifold, I need some help with this connection.

    Hey keep up the good work and thank you for your info in your page.

    smlcbn @yahoo.com

  20. Dear Sam, well send me some pictures from dif angle of yr manifold. It might help.

  21. Berapakah penjimatan yang dihasilkan oleh VOLVO 740 di atas.

  22. ada kesan bahaya tak jika kadar campuran kemasukan hidrogen terlampau banyak. iaitu jika kemungkinan alat ini rosak.
    adakah kadar kemasukan gas ini sekata untuk tiap kali proses?
    iaitu dlm 1 minit kadar kemasukannya sama sahaja. (saya tidak tau unit untuk ukuran gas ini)

  23. en salleh, ujian atas perjalanan 50km sahaja. 35%.

  24. en shah, pengeluaran gas dikawal oleh voltan. oleh itu keluarannya adalh tetap dari rpm 1500 keatas. jika gas keluar berlebehan ianya akan dikeluarkan melalui injap safty yang ada di pasang si situ. jika alat itu rosak seperti pecah atau arus letrik tak mengalir, kereta berjalan menggunakan munyak sepenuhnya. kalau arus karan melebihi 15 Amp (sama seperti arus viper kereta) maka fius akan blow. Alat ini tidak menyimpan gas seperti kita simpan NGV atau petrol dalam tangki.

  25. Abg Cha Says:

    cyberstokist,
    Alor Setar kwsn mana?Rasa saya ingin melihat demo/detail peralatan secara dekat…Saya Jitra..tq

  26. Kat KMC pumpong. Boleh datang tengok kat kereta saya. Call 0194745766

  27. produk yang bagus dan inovatif..tahniah..saya cuma nak tanya satu saja iaitu untuk proton iswara 1.3(karburetor) yang mana paling sesuai digunakan dan berapa harganya..termasuk pos.

    sekian, terima kasih…

  28. Model HBL rm550 dan pos rm30

  29. Abg Cha Says:

    Terima Kasih kerana reply masej…
    Saya punya nissan fuel injection 1600cc..model mana yg paling sesuai utk engine kereta saya dan berapakah anggaran kos yg diperlukan….Bagaimana dengan EFIE MAP perlukah dan apa fungsinya…Terima Kasih.

  30. Abg Cha, terima kasih kembali. Efi mesti pakai untuk kereta berinjection fuel kalau tidak apa jenis fuel saver pun tak guna. Mengapa? dalam blog http://www.cyberstokist.wordpress.com banyak diterangkan. Untok Nissan 1600 boleh pakai BHL RM550 + Efie RM500.

  31. Nazrie Abdullah Says:

    Assalamualaikum,
    Saya ada bberapa soalan untuk diajukan:

    1. Untuk kereta kelisa, model apa yang paling sesuai dipasang serta harganya? (termasuk kos efie/map sensor) dan penghantaran ke Sabah.
    2. Adakah harga unit itu termasuk dengan komponen pemasangan seperti wire harnes, fuse housing, vaccum hose, T join dan sebagainya?
    3. Anggaran saiz dan berat pakej apabila di pos.

    Saya sebenarnya berminat untuk menjadi pengedar produk saudara di kawasan saya. Saya akan menulis e-mail kepada saudara dengan secepat mungkin.

    wslm.

  32. Abg Cha Says:

    Terima Kasih,
    Cuma sedikit pertanyaan yg mungkin timbul,bagaimana berkenaan setting engine yg sempurna yg menjurus kearah penjimatan..adakah cara manual/on road atau pun ada kaedah program/software tertentu utk management ECU..
    Terima kasih..

  33. Abg Cha, setakat ni say buat secara manual

  34. En nazrie, Untuk Kelisa, HBL2 RM450+RM500+RM35. ya boleh e mail saya.

  35. […] 7.Hilangkan bahaya toxic dari exhaust kereta yang mencemar alam sekitar. klik di sini […]

  36. zulkifly Says:

    Salam

    Untuk Kembara 1.3 Auto Engine DVVT. model apa yg sesuai dan kos seluruhannya , saya di KL.

    kALAU Dah pakai hyrofuel , boleh pakai fuel saver yg lain lagi ker (magnetic, pil dan lain)

  37. Model HBL2.
    Ya boleh pakai.

  38. Salam,

    Untuk Proton Persona, buleh pakai ke MAP/EFI tu??

  39. salam. saya pakai kembara 1.3 ada injection. bagaimana nak setingkan EFIE kalau saya tak pandai dan model manasatu yang sesuai

  40. Waalaikumusalam, model HBL2 dan EFIE RM480. Cara setting akan diberitahu step demi step sehingga berjaya. Kalau nak buat HBL sendiri anda pergi ke http://cyberstokist.wordpress.com/anda-mahu-belajar-membuat-hydrogen-booster-online/

  41. berapa harga barangan utk toyota unser?

  42. RM550 + EFIE RM480

  43. Dollah Klang Says:

    Tuan, kalau nak install di Toyata Harrier bole ke ? Kalau saya tidak tahu install mcmana ? ada agen di selangor bole tolong ?

  44. Boleh tapi kat Selangor tak ada agen. Kalau mahu saya boleh pandu anda supaya bpleh pasang sendiri.

  45. terima kasih krn menjawab soalan dulu. Selain HBL dan Efie adakah perlu ditambah map pada toyota unser 1.8cc?

  46. En kamarul, guna salah satu samasa efie atau map mengikut kesesuaian kereta.

  47. Salam…

    Saya nak tanya beberapa soalan…

    1) Saya menggunakan Perdana V6. Soalannya, kit jenis manakah yg paling sesuai untuk di pasang

    2) Berapakah kos pemasangan untuk enjin V6?( kira harga siap pasang la)

    3) Lokasi saya di kulim. Ada x agen yg boleh memasang alat ini? Yang berhampiran dengan saya la.

    * email saya untuk jawapan nanti.

  48. wasallam, En Azri,
    1.HBL
    2.HBL 550.00 + EFIE 500.00
    3.Tak ada. Tapi mana mana fomen boleh pasang. Cuba tanya fomen g anda kenal.

  49. Salam,
    Jika saya ingin membuat sendiri,adakah bayaran tersebut adalah sekali dengan peralatan utk membuatnya.Jika tiada dimanakah saya dapat mencari/membelinya.Adakah pihak tuan ada menjualnya.
    Terima Kasih

  50. Bayaran tersedut adalah yuran pelajaran sekali sahaja (lump sum). Bahan pula jika tak ada di tempat anda boleh beli dari saya l.k rm200 per set. Alatan kerja mudah di dapati dari kedai hardware.

  51. Utk WAJA 1.6 M injection, jenis apa yang paling sesuai?

  52. Anda bolih pasang HBL plus Efie set

  53. saya guna kia carens 1.8 auto, injection. berapa kos pemasangan dan dimana bengkel tuan, saya berada di ipoh.

  54. Pasang HBL RM550 dan EFIE RM480.
    Saya pasang di rumah aje di A Star.

  55. salam tuan saya menggunakan enjin Mitsubishi 491 1.5 injection, set apa yg sesuai utk kereta saya dan berapa kosnya?

  56. En Hasrol, pasang HBL rm550 dan EFIE rm480. E mail saya photo enjin konpartmen untuk pandangan pemasangan.

  57. En Hasrol, pasang HBL dan EFIE, keduanya kos RM1030

  58. Selangor takde agen ke yang boleh pasang?Kereta saya Satria 1.6 Auto Injection.Yang mana satu sesuai pakai?

  59. Salam tuan.. ini suatu kaedah yang sangat baik untuk penjimatan minyak.. Saya berminat nak cuba.. Berapa kos untuk pemasangan kereta model nissan 1.6 Auto

  60. En Riez: Tak ada. Anda pasang HBL dan EFIE

    En.Man: Waalaikumussalm,Terima kasih. Kos alat RM550 (jika injection tambah EFIE RM480). Kos pemasangan tergantung kepada pomen, biasanya RM50.

  61. Boleh saya tahu what type of coil yang digunakan dalam HBL dan berapa panjangnya?

    Adakah dengan mengunakan 2 unit HBL akan berikan lebih penjimatan petrol?

    TK

  62. Askum…

    saya pakai kereta totoya se 1.5 carbu…alatan yang mana yang lebih sesuai utknya…..harge..?
    sekian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: